Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste nieuwe tanks komen aan op Vopak Botlek

De eerste zes tanks van onze uitbreiding op de Botlek terminal zijn veilig aangekomen. Een belangrijke mijlpaal waar met veel Vopak collega's, aannemers en vervoerders hard is gewerkt.

Het totale uitbreidingsproject op onze Botlek terminal bestaat uit de realisatie van 15 geïsoleerde tanks met een totale opslagcapaciteit van 63,000 cbm, met verbindingen naar een nieuwe auto/wagon laadplaats, diverse bestaande steigers en het Rail Center Botlek. 

Vopak Rotterdam Botlek investeert in deze nieuwe state-of-the-art roestvrijstalen capaciteit voor de opslag van styreen en andere chemicaliën. Styreen is een grondstof dat wordt gebruikt voor de productie van een breed scala aan consumptiegoederen zoals verpakkingen, in de bouw (bv voor isolatie) en voor de productie van auto's. De nieuwe infrastructuur zal volledig geïsoleerd zijn om zo goede beheersing van de producttemperatuur mogelijk te maken en is ontworpen om emissies naar het milieu te voorkomen. De nieuwe opslagcapaciteit verbindt overzeese handelsstromen via binnenschepen, bloktreinen en vrachtwagens naar het Europese achterland.

Botlek

Optimus

 

Botlek

Botlek