You are here

Wereldhavendagen 2017

02 september 2017

Wij kijken terug op een leuke excursie met veel belangstelling voor onze Vopak Terminal Europoort tijdens de Wereldhavendagen. Een enthousiaste groep bezoekers had volop aandacht voor de 400 jarige geschiedenis van Vopak en de rol van deze belangrijke terminal voor de Rotterdamse haven en ver daarbuiten. Niet iedereen was zich al bewust van hoeveel veiligheidsprocedures er iedere dag worden gevolgd en hoe er elke dag opnieuw volop inspanningen worden gedaan om geur in de omgeving te voorkomen. Op het terrein staan verschillende elektronische neuzen die continu veranderingen in de lucht meten.

Tijdens een Petje-Op, Petje-Af quiz werd de kennis van de bezoekers getest over dit unieke gebied in de Rotterdamse haven. Past in de grootste olietank op dit terrein een Boeing 747? Is Vingerpier 4 korter of langer dan de EIffeltoren? Mevrouw Castelijn wist bijna alle vragen en heeft de quiz gewonnen. Nogmaals gefeliciteerd!

Gedurende de rondrit in de bus over de terminal luisterden onze bezoekers naar de verhalen van onze doorgewinterde teamleader Leo van de Logt. Er konden volop vragen worden gesteld over het dagelijks werk op de terminal. Hartelijk dank voor jullie enthousiaste bezoek, we vonden het leuk dat jullie er waren!

De Petje-op, Petje-af quiz met vragen over de Rotterdamse Europoort