Overslaan en naar de inhoud gaan

Tanks arriveren per schip

Bij Vopak Terminal Vlaardingen zijn op dinsdag 12 februari de eerste vijf nieuwe opslagtanks gearriveerd. In totaal verwacht de terminal in de komende drie weken 26 tanks die met een binnenvaartschip over het water vervoerd worden vanuit België. Vanaf vandaag worden de tanks op hun plek gehesen. Aanstaande vrijdag worden opnieuw tanks vanuit België naar Vlaardingen gebracht.

Als onderdeel van een grootschalig nieuwbouwplan, zijn aan de westzijde van de Vopak terminal in Vlaardingen het afgelopen jaar 85 tanks gesloopt. Hiervoor komen 52 nieuwe tanks terug. De 85 gesloopte opslagtanks hadden een opslagcapaciteit van 52.000 kubieke meter, de 52 nieuwe opslagtanks die worden geplaatst hebben een opslagcapaciteit van 140.000 kubieke meter. Naar verwachting worden de eerste tanks in de zomer van 2013 in gebruik genomen.

Bij de Vopak terminal in Vlaardingen worden plantaardige en dierlijke oliën & vetten, oleochemicaliën en biodiesel opgeslagen. De tanks voldoen aan de wettelijke veiligheids- en milieunormen en zijn voorzien van een nieuw leidingnetwerk en nieuwe pompen.

Bekijk via deze link geregeld nieuwe foto's van de werkzaamheden.

Vopak Vlaardingen

Vopak Vlaardingen