Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertig jaar Ruigoord

Afgelopen week vierden de buren van onze terminal in Amsterdam hun veertig jarig jubileum. Vlak naast de terminal ligt Ruigoord, een klein maar bijzonder dorp. Veertig jaar geleden namen kunstenaars hun intrek in het vrijwel leegstaande dorp dat daarmee gered werd van de sloop. De huizen lagen destijds in een soort niemandsland en worden tegenwoordig omgeven door havenindustrie. De woningen zijn in gebruik als atelierruimtes, en jaarlijks wordt er het Landjuweel festival georganiseerd. 

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Landjuweel 2013

Boek

Om het jubileum luister bij te zetten is er tevens een prachtig boek verschenen ‘Vrijhaven Ruigoord’ met daarin de geschiedenis van het dorp. (Het boek is o.a. te bestellen via: http://tinyurl.com/ly78nwc)

Boek

Het boek over de geschiedenis van Ruigoord

Een goede buur

De Vopak terminal in Amsterdam opende in oktober 2011. Omdat we graag een goede buur zijn, en duurzame relaties met de omgeving nastreven, is vanaf de start contact gelegd met de bewoners van Ruigoord. Kunstenaar Peter van Harmelen heeft een prachtige, sprookjesachtige illustratie gemaakt die groot op één van de olietanks is afgebeeld. Als bijdrage aan het jubileum van Ruigoord hebben we een donatie gedaan voor de totstandkoming van het boek. Meer weten over Ruigoord: www.ruigoord.nl

Terminal

© Peter van Harmelen, c/o Pictoright Amsterdam 2013.