Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidstraining voor leerlingen speciaal onderwijs Brielle - Vopak WeConnect

Op 23 mei 2019 hebben Vopak collega's van onze Botlek terminal met veel enthousiasme een veiligheidstraining gegeven aan de leerlingen van VSO Maarland. De leerlingen, kregen uitleg over verschillende veiligheidsonderwerpen. Ze gingen in een carrousel langs de onderdelen veiligheidsborden en -middelen in gebouwen, omgaan met blusmiddelen, communicatie via portofoon, eerste hulp en PBM's. Voor het onderdeel EHBO werd samengewerkt met een gastdocent en een LOTUS slachtoffer. 

Veiligheidstraining

Blussen
Er werd goed opgelet en tussendoor werd er ook nog gelachen met elkaar. "Ik vond alle onderdelen eigenlijk leuk," vertelt een van de leerlingen. "Vooral brandjes blussen want ik voelde de warmte van het vuur en heb geleerd hoe ik het veilig uit kan maken met een blusdeken. Het praten via de portofoon was ook gaaf. Ik heb de politie dat wel eens zien doen. Ik vind dat ik het heel goed deed en dat ik duidelijke aanwijzingen gaf."

Deelcertificaten
VSO Maarland maakt deel uit van Speciaal Onderwijs in Brielle. De leerlingen die hier naar school gaan kunnen deelcertificaten halen op het gebied van horeca, groenvoorziening, housekeeping en techniek. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld assistent worden in de keuken worden, of met begeleiding bij een schoonmaakbedrijf of een tuindersbedrijf aan de slag..

Veiligheid
Met hulp van de Vopak collega's halen sommige leerlingen hun veiligheidscertificaat (VCA), zo'n certificaat biedt ze meer mogelijkheden. Maar ook als ze geen VCA certificaat kunnen behalen, is het natuurlijk belangrijk dat ze leren nadenken over veiligheid in de praktijk. 

Vopak WeConnect 
Wereldwijd zijn er Vopak collega's die zich inzetten voor jongeren in de buurt van Vopak-locaties om hen te helpen en te verbinden met de wereld. Deze collega's worden ondersteund door de Vopak WeConnect Foundation.