In het havengebied Rijnmond wordt gewerkt aan het oprichten van een regiodekkend geurmeetnetwerk voor het vroegtijdig signaleren van incidentele luchtemissies. De gemeente Maassluis hecht grote waarde aan dit netwerk, omdat dit de veiligheid en het leefklimaat van de bewoners in het Rijnmondgebied ten goede komt.

Om een eerste stap te zetten in de realisatie van dit regionale netwerk, schonk Jos Steeman namens Vopak Terminal Europoort twee E-noses aan de gemeente Maassluis. Dit gebeurde afgelopen donderdag, 20 februari, in het bijzijn van Prinses Laurentien. Zij is als strategisch adviseur van het Havenbedrijf nauw betrokken bij de belangen op het gebied van milieu in het havenindustrie-gebied. Maassluis schaft zelf ook nog eens vier E-noses aan om zo een dekkend systeem langs de Waterweg te realiseren.

“Door deze bijzondere samenwerking bouwen we samen aan een regionaal geurmeetnetwerk. Dit zal zorgen voor meer kennis en veiligheid in de regio. Zo gaan we samen van E-nose naar WE-nose! “ aldus Wethouder Eitjes.

De mediabron waarnaar verwezen wordt ontbreekt en moet opnieuw ingevoegd worden.