Overslaan en naar de inhoud gaan

Vopak Terminal Vlaardingen gaat 16 nieuw tanks bouwen

Vopak investeert in de haven van Rotterdam voor de opslag van op afval gebaseerde grondstoffen voor de productie van biobrandstoffen zoals biodiesel en bio-vliegtuigbrandstof.

De markt voor energie uit hernieuwbare bronnen in Europa groeit, ook als gevolg van de Renewable Energy Directive II van de Europese Unie.

Nieuwe tanks
In totaal worden 16 nieuwe tanks met een gezamenlijke capaciteit van 64.000 cbm gebouwd op Vopak Terminal Vlaardingen. De hernieuwbare grondstoffen die in de nieuwe tanks kunnen worden opgeslagen, zijn afvalstoffen, zoals gebruikt frituurvet en tallow.

Goed verbonden
Vopak Terminal Vlaardingen heeft ruime ervaring met het opslaan van dit soort producten. De terminal is strategisch gelegen in de haven van Rotterdam en is logistiek goed verbonden met schepen, binnenvaartschepen, vrachtwagens en treinen.

Ambitie
Patrick van der Voort, Divisie President Europa & Afrika van Vopak: "Dit project past goed binnen de ambitie van Vopak om onze klanten en de samenleving te ondersteunen door het ontwikkelen van en investeren in infrastructuuroplossingen voor het faciliteren van meer duurzame energiebronnen en grondstoffen. We kijken ernaar uit om te blijven investeren in de haven van Rotterdam ".