You are here

Trainee testimonials

 

 

Laurens Kroon

"Na mijn bachelor Economie in Amsterdam heb ik de master International Business & International Law gedaan aan de Universiteit van Sydney. Dankzij het vak Global Oil Law raakte ik geïntrigeerd door de tastbaarheid en dynamiek van de oliemarkt. Ik heb uiteindelijk voor het Vopak Management Traineeship gekozen door de bedrijfscultuur, de uitdagende opdrachten en Vopaks wereldwijde 'contribution'. Tijdens mijn tweede jaar was ik betrokken bij een groot technisch verbeterproject. In eerste instantie was mijn bijdrage vooral analytisch, maar na verloop van tijd mocht ik zelf kleine projecten gaan uitvoeren. En toen de project manager vertrok naar Vopak Indonesië, mocht ik zijn functie overnemen. Dit was een ontzettend waardevolle ervaring waarvan ik heel veel heb geleerd. En zeg nou zelf; bij welke andere organisatie krijg je de kans om binnen twee jaar een miljoenenproject te leiden?

Tijdens het eerste en het tweede jaar van mijn traineeship ben ik bewust op een terminal gebleven. Dit is 'waar het allemaal gebeurt' en je leert op een terminal veel wat je later weer kan toepassen. Wat ik leuk vind aan Vopak is dat je zelf je eigen toekomst beïnvloedt en dus ook de kansen die je krijgt. Ik zit nu vier jaar bij Vopak en werk als Operations Officer - de spin in het web die de verschillende afdelingen op een terminal met elkaar verbindt. Het is mijn baan om ervoor te zorgen dat onze operatie goed en veilig wordt uitgevoerd, zodat we de service leveren die onze klanten verwachten. Mijn ambitie is om hierna met een nieuwe uitdaging voor Vopak naar het buitenland te gaan."

 

Charlotte Kooyman

"Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heb ik Business Administration - Transportation, Distribution & Logistics – gestudeerd met een masterscriptie richting Airline Business. Van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door deze sector; havens, schepen, luchthavens, materiële goederen, etc. Wat is er nu mooier dan een traineeship te starten bij een Nederlandse onderneming die hierin een verbindende rol speelt? Mijn Sales & Marketing traineeship begon op de commerciële afdeling bij Vopak Terminal Europoort. Het traineeship omvatte diverse opdrachten die het totaalbeeld compleet maakten. Voorbeelden van het werk dat je verricht op een commerciële afdeling bij Vopak zijn het ondersteunen van infrastructurele terminalprojecten, evenementen voor klanten, budgettering en commerciële contracten.  

Van deze sector en de dynamische oliemarkt word ik nog altijd enthousiast. Na een korte opdracht in Singapore ben ik begonnen als Sales Manager bij Vopak Horizon Fujairah. Deel uitmaken van de wereldwijde supply chain (theorie) en het bedienen van klanten (praktijk) is een mooie combinatie. Mijn huidige rol in het Midden-Oosten maakt het werk nog uitdagender vanwege de culturele diversiteit op deze hublocatie. Dubai heeft veel te bieden in de weekenden; de bars en restaurants, stranden en keus uit sporten. Dat maakt deze plek voor mij compleet.

 

Christiaan Kop

“De havenindustrie en oliesector hebben mij altijd aangetrokken. Als kind speelde ik altijd al met water en boten. Ik ben opgegroeid in een omgeving met veel expats waardoor ik al vroeg een kijkje heb kunnen nemen in de internationale olie-industrie. Ik heb mijn bachelor Mechanical Engineering behaald in 2009 aan de Hogeschool van Rotterdam, waarna ik een tijdje als consultant heb gewerkt en heb rondgereisd in Azië. Ik had al besloten dat ik verder wilde studeren, omdat ik bredere ambities had. Daarom ben ik 2010 begonnen met de studie Business Administration aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2013 ben ik afgestudeerd met een master in Logistics & Supply Chain Management. Toen ik nog Mechanical Engineering studeerde, liep ik stage bij Vopak Europoort. Toen was ik helemaal om en besloot ik na mijn studie te solliciteren voor een traineeship bij Vopak. Na mijn tweede jaar als trainee ben ik van de Botlek (chemicaliën) overgestapt naar Europoort (olie), waar ik ben begonnen als Maintenance Officer. In deze rol mocht ik een team managen dat bestond uit onderhoudscoördinatoren, toezichthouders en werktuigkundigen. Dit heeft mij de kans gegeven veel managementervaring en praktische ervaring op te doen. Ik heb ontzettend veel geleerd in een tijdsbestek van slechts 12 maanden, waaronder over mijzelf.  

Voor mij heeft Vopak echt een ‘just get on with it’ cultuur waarin professionaliteit voorop staat. Wij zijn trots op de onderneming en het werk dat wij doen. Dat laten wij ook zien. In mijn huidige rol als Construction Manager werk ik aan de voorbereidingen voor een belangrijke investering in infrastructuur. Mocht het investeringsvoorstel worden goedgekeurd, dan word ik verantwoordelijk voor het managen van de constructiewerkzaamheden tijdens het project. Wat het werken bij Vopak voor mij zo leuk maakt zijn de verantwoordelijkheden die ik krijg en de vrijheid om deze zelfstandig uit te voeren. Natuurlijk moet je je houden aan de regels en voorschriften, maar binnen die grenzen is er veel ruimte om je eigen ideeën en oplossingen in te brengen. Wat ik het allerleukst vind aan deze baan is dat ik onderdeel ben van een team. Als trainee bij Vopak moet je doorzettingsvermogen hebben, doelgericht zijn en een goed stel hersens hebben. Vopak is een onderneming waar je dingen zelf moet regelen; je krijgt ze niet op een presenteerblaadje aangereikt. Daarom helpt het als je ondernemend van aard bent. Mijn grootste ambitie is om op grote, belangrijke internationale projecten te werken en voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Ik zou ook graag betrokken willen zijn bij LNG-projecten, omdat ik verwacht dat dit is waar de toekomst ligt.” 

 

Geïnteresseerd geraakt door het lezen van deze testimonials? Kijk dan voor de mogelijkheden bij onze vacatures