Op woensdag 11 juni hebben de leerlingen van groep 7 van basisschool Christophoor een bezoek gebracht aan zeilschip Eendracht. De basisschool maakt deel uit van de Wereld op Zuid, een brede school in Rotterdam Zuid. De excursie is een van de activiteiten die Vopak organiseert voor de kinderen. Eerder dit jaar verzorgden medewerkers van Vopak een gastles op school.

De kinderen werden met de bus bij school opgehaald en naar de Lloydkade gereden, waar de bemanning van de Eendracht klaarstond om hen te ontvangen. Na een korte introductie door de kapitein en een welkom namens Vopak, hebben de kinderen in groepjes een rondleiding over het schip gemaakt. Zo konden ze onder andere een kijkje nemen in de stuurkamer, de werkplaats, de artsen hut en de kombuis. Ook mochten ze een zeil hijsen en leerden ze scheepsknopen leggen. De ochtend werd afgesloten met een lunch op het achterdek.

Mede dankzij het mooie weer en de enthousiaste begeleiding van de bemanningsleden, hebben de kinderen een leuke en vooral leerzame ochtend doorgebracht aan boord van de driemaster.

De excursie sluit aan bij het initiatief van de gemeente Rotterdam om Rotterdamse leerlingen van de bovenbouw te laten kennismaken met de haven.